Vår berättelse & koncept

Iki Enso grundades 2019 och är ett svenskt smyckesmärke inspirerat av japansk estetik och nordisk natur. IKI är ett begrepp inom japansk estetik för att uttrycka enkelhet, stilfullhet, spontanitet och originalitet. Det uttrycker också mänsklig uppskattning av naturlig skönhet. ENSŌ är en zencirkel som uttrycker ett ögonblick då ens sinne är fritt att låta kroppen skapa.

Alla människor ritar hela tiden en unik zencirkel som representerar acceptansen av ofullkomlighet i sinnet i just det givna ögonblicket. Vi tror att det är viktigare att vara balanserad än att vara perfekt. Livet är naturligt operfekt. Vi värderar brister i allt eftersom de är unika och det är det unika som ger saker personligheter.

Vår logotyp består av två spontana och ofullkomliga cirklar. Det representerar vårt koncept av kreativitet, originalitet, spontanitet och unikhet. Våra mönster är starkt inspirerade av japansk estetik och skönheten i den nordiska naturen. Varje smycke är handgjorda i Japan med den japanska hantverksandan. Du kommer att finna att alla delar av samma design är lite annorlunda. Det beror på att vi inte massproducerar. Vi insisterar på att varje bit ska vara noggrant handgjorda och se till att varje bit har sin egen personlighet.


            


Varje del av vårt smycke är texturerat och har oregelbunden form, vilket är avsiktligt. När du tittar på våra smycken ser du den naturliga ojämnheten på ytan och de finstrukturerade linjerna. När du rör våra smycken kommer du att känna de handgjorda texturerna, vilket ger dig en känsla av värme och att vara jordnära. Vår passion är att skapa unika smycken åt dig och ENDAST för dig!