Material

I våra smycken använder vi huvudsakligen två material. 14K Gold Filled och 950 Sterling Silver. Gold Filled är industristandard i USA och det kräver att 5%, eller 1/20 är rent guld i vikt. Processen att producera guldfyllning är strikt reglerad, och den innefattar tryckbindning av flera lager av massivt 14k guld med extrem värme över en kärna av mässing i hög kvalitet. Detta resulterar i en slitstark guldprodukt av väldigt hög kvalitet. Guldskiktet i guldfyllda produkter är 100 gånger tjockare än i guldpläterade produkter.


För det mesta är silvret som vi använder 950 Sterling Silver, vilket innebär att det är gjort av 95% rent silver och 5% koppar. Koppar blandas in för att ge silveret en viss stabilitet, annars är det för mjukt att använda i smycken. I vissa av våra produkter har vi små detaljer och/eller små delar gjorda av antingen 925 Sterling Silver (vilket är 92,5 silver och 7,5% koppar) eller rent 10K guld.

Inget av våra smycken innehåller nickel.

Smyckesvård


All sterlingsilver kommer att få fläckar (oxidation) över tid, men oxidationsprocessen sker mycket snabbare om silvret kommer i kontakt med ämnen som hudkrämer, parfym och hårspray. När du behöver rengöra ditt sterlingsilver, gnugga det försiktigt med en rengöringsduk för smycken, skölj det med varmt vatten och torka försiktigt.

14K guldfyllda smycken kan hållas vackert länge om de tas om hand på ett ordentligt sätt. Oljan från huden, kemikalier som parfym och lotion kan få guldet att mörkna snabbare än det borde. När det är nödvändigt, ta försiktigt bort missfärgningen på guldet med en rengöringsduk för smycken eller genom att tvätta den i varmt vatten med mild tvål. Viktigast är att bära smyckena så ofta som möjligt, då kommer de naturligt poleras på grund av till exempel friktionen med dina kläder.

När du utför aktiviteter som att träna, duscha och sola, ta av dig dina smycken för att undvika onödig risk att dina dyrgripar skadas. Det är bäst att förvara smyckena i ett smyckeskrin eller i en vinylpåse.